Skip to content

Remarketing voor je bedrijf: Hoe zet je dat in?

2 minuten
Remarketing voor je bedrijf: Hoe zet je dat in?

In de wereld van online marketing is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie. Een effectieve manier om dit te doen is door remarketing in te zetten voor je bedrijf. Remarketing stelt je in staat om potentiële klanten te bereiken die al interesse hebben getoond in je producten of diensten. In dit artikel zullen we bespreken wat remarketing is en hoe je het kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Wat is remarketing?

Remarketing is een marketingstrategie waarbij advertenties worden getoond aan mensen die eerder al interactie hebben gehad met je website, app of sociale media. Dit kunnen bezoekers zijn die je website hebben bezocht, een product hebben bekeken, maar geen aankoop hebben gedaan, of gebruikers die je app hebben gedownload maar deze niet regelmatig gebruiken. Door middel van gerichte advertenties kun je deze potentiële klanten opnieuw bereiken en ze overtuigen om alsnog tot aankoop over te gaan.

Het belang van remarketing

Remarketing is een krachtige tool voor bedrijven om de aandacht van potentiële klanten vast te houden en conversies te verhogen. Het is bewezen dat mensen die al interactie hebben gehad met je merk, meer geneigd zijn om over te gaan tot aankoop. Door remarketing in te zetten, kun je potentiële klanten benaderen met relevante advertenties en hen herinneren aan je merk en aanbiedingen.

Hoe zet je remarketing in?

 • Stel doelgroepen in
  Om remarketing effectief in te zetten, is het belangrijk om doelgroepen in te stellen op basis van het gedrag van je websitebezoekers. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een tracking pixel op je website, waarmee je bepaalde acties kunt meten, zoals het bekijken van een productpagina of het verlaten van een winkelwagentje. Op basis van deze informatie kun je specifieke doelgroepen creëren en hier gerichte advertenties op richten.
 • Creëer relevante advertenties
  Het succes van remarketing hangt af van het tonen van relevante advertenties aan de juiste doelgroep. Zorg ervoor dat je advertenties aansluiten bij de interesse en behoeften van je potentiële klanten. Personaliseer de boodschap en maak gebruik van aantrekkelijke visuals om de aandacht te trekken. Denk ook aan het toevoegen van aanbiedingen of kortingscodes om de drempel tot aankoop te verlagen.
 • Pas frequentie en timing aan
  Het is belangrijk om de frequentie en timing van je remarketing advertenties in de gaten te houden. Te veel advertenties kunnen irritant zijn voor potentiële klanten, terwijl te weinig advertenties ze kunnen doen vergeten. Experimenteer met verschillende frequenties en tijdstippen om de optimale balans te vinden. Daarnaast kan het ook zinvol zijn om speciale aanbiedingen of kortingen op specifieke momenten aan te bieden, zoals tijdens feestdagen of tijdens de uitverkoop.
 • Monitor en optimaliseer
  Net zoals bij andere marketingstrategieën is het belangrijk om je remarketing campagnes te monitoren en te optimaliseren. Analyseer de prestaties van je advertenties en pas ze aan waar nodig. Test verschillende boodschappen, visuals en call-to-actions om te ontdekken wat het beste werkt voor je doelgroep. Blijf ook de doelgroepen updaten op basis van het gedrag van je website bezoekers om zo relevant mogelijke advertenties te kunnen blijven tonen.

Tip: Hulp nodig bij het analyseren van data en het opzetten van een succesvolle campagne op Remarketing. Schakel een professionele partij zoals Epurple in!

Back To Top