Skip to content

Stickers gebruiken als guerrilla marketinginstrument

2 minuten

Guerrillamarketing is een onconventionele en vaak goedkope manier om een boodschap aan het publiek over te brengen. Stickers zijn een effectief en betaalbaar hulpmiddel voor guerrilla marketeers. Door stickers strategisch te plaatsen op openbare oppervlakken en gebouwen kunnen marketeers een buzz creëren rond een merk of product en interesse opwekken. Stickers kunnen worden gebruikt om reclame te maken voor een product of dienst, om naamsbekendheid te creëren, of om gewoon een beetje eigenzinnigheid en plezier toe te voegen. Ze kunnen worden gebruikt op verschillende openbare plaatsen, van openbaar vervoer tot stadsmuren, om de aandacht te vestigen op een boodschap of product. Dus, waarom niet zelf sticker maken? Lees verder over waarom je stickers kan gebruiken als marketingtool.

Voordelen van het gebruik van stickers als guerrilla marketing tool

Stickers kunnen in veel verschillende situaties en settings worden gebruikt, en ze kunnen in allerlei omgevingen worden geplaatst. Je kan stickers gebruiken als guerrilla marketing tool om: Guerrilla marketing is een onconventionele marketingmethode die zich richt op creatief zijn en “outside of the box” denken. Stickers zijn een effectieve en goedkope manier om een boodschap over te brengen aan een groot publiek.

Hoe maak je je eigen stickers

Als je erover denkt om stickers te gebruiken als guerrillamarketing middel, is het eerste wat je wilt doen je eigen stickers maken. Stickers worden meestal gemaakt van papier of vinyl en vervolgens geprint en op maat gesneden. Je kan veel verschillende soorten papier en vinyl gebruiken, en je kan ook de kleuren van je sticker kiezen. De sticker wordt aan één kant bedrukt en kan dan worden afgepeld en op een oppervlak worden aangebracht. Stickers kunnen in alle maten worden afgedrukt en gesneden, en je kan verschillende vormen maken. Maak dus een ontwerp van je stickers, daarna is het alleen nog maar een kwestie van het printen van de stickers. Je kan dit zelf doen, maar stickers laten drukken is een makkelijkere optie.

Stickers strategisch plaatsen

Als je eenmaal je stickers hebt gemaakt, is het volgende wat je wilt doen ze strategisch plaatsen. Stickers kunnen worden geplaatst in allerlei omgevingen, en kunnen worden gebruikt in veel verschillende situaties, probeer op zoek te gaan naar plekken waar een groot publiek voorbij komt, hier zullen de stickers het meeste aandacht krijgen. Nu je weet waar je de stickers kan plaatsen, wil je ervoor zorgen dat je ze strategisch plaatst. Zorg ervoor dat je alle lokale wetten en voorschriften volgt. Je wil niet het risico lopen gearresteerd of beboet te worden, dus je moet voorzichtig zijn waar en hoe je de stickers plaatst.

Back To Top