Skip to content

Tips voor het verbeteren van je website

2 minuten

De website van je merk is een zeer belangrijk onderdeel van je digitale marketingstrategie. Als je nieuwe klanten wilt aantrekken en de verkoop wilt verhogen, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je site gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk is.

Probeer webhosting

Webhosting is een dienst die je voorziet van een server om je website op op te slaan. Het is een belangrijk onderdeel van je digitale marketingstrategie, omdat het mensen in staat stelt je te vinden via zoekmachines. Je geeft ze hierdoor de mogelijkheid om op je link of social media post te klikken. Voordat je voor webhosting kiest, onderzoek je verschillende bedrijven en vraag ​​je om aanbevelingen van andere bedrijfseigenaren die bekend zijn met het proces. Webhosting kan erg duur zijn, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor je behoeften en budget.

Controleer je domeinnaam

Een ander ding om te doen is je domeinnaam checken. Dit is het webadres of URL van je website. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede domeinnaam gebruikt en niet een die al door iemand anders is gebruikt of die te lang en moeilijk te onthouden is. Het moet ook kort genoeg zijn zodat mensen deze gemakkelijk kunnen typen, maar lang genoeg zodat het niet als brabbeltaal klinkt wanneer het hardop wordt uitgesproken. De beste manier om te controleren of een bepaalde naam beschikbaar is voor gebruik als domeinnaam, is door de functie van Google ‘beschikbaarheid controleren’ te gebruiken. Als je voorkeursoptie op het eerste gezicht niet beschikbaar is, probeer het dan later opnieuw, want het kan zijn dat deze tussen zoekopdrachten is vrijgegeven.

Ontwerp je website eenvoudig maar aantrekkelijk

Een strak en eenvoudig website ontwerp is de meest effectieve manier om het merk van je bedrijf te presenteren. Houd het simpel door een minimalistisch, plat of modern design te gebruiken. Gebruik een plat ontwerp als je het simpel wilt houden. Dit type website indeling maakt geen gebruik van verlopen of slagschaduwen voor visuele aantrekkingskracht, wat helpt bij het creëren van een sfeer die niet afleidt van de inhoud. Een minimalistisch ontwerp werkt het beste als je weinig tekst hebt en je je maar op één voordeel tegelijk concentreert. Dit helpt lezers snel te begrijpen wat ze kunnen verwachten bij het lezen van je site. Overweeg ook om witruimte te gebruiken in plaats van meer inhoud toe te voegen om de aandacht te vestigen op belangrijke punten op je pagina.

Update je website regelmatig

Een website die niet regelmatig wordt bijgewerkt, is verouderd en irrelevant. Dit betekent dat deze niet veel bezoekers zal trekken of veel interesse zal genereren. Zorg ervoor dat je je website regelmatig bijwerkt met nieuwe inhoud, nieuwe producten of diensten, en dat je dingen relevant houdt voor de laatste trends in je branche.

Back To Top