Skip to content

Welke marketing strategieën kun je gebruiken voor jouw bedrijf?

2 minuten

Er komen verschillende zaken kijken bij het runnen van een eigen bedrijf. Het inzetten van de juiste marketingstrategieën is van grote invloed op het succes van je onderneming. Er zijn diverse strategieën die je in kunt zetten om je klanten te bereiken. De meeste bedrijven hebben een eigen logo. Het is belangrijk om dit logo op meerdere plekken terug te laten komen zodat er een vorm van herkenning optreedt bij potentiële klanten. Dit kan bijvoorbeeld door visitekaartjes of etiketten te bedrukken met je bedrijfsinformatie en het logo van het bedrijf. Naast het inzetten van deze fysieke materialen als marketing tool kun je ook digitaal marketing strategieën toepassen. Gebruik maken van social media is hier een voorbeeld van. In deze blog lees je meer over deze marketing strategieën en hoe je deze kunt toepassen zodat je bedrijf meer klanten aan zal trekken.

Laat het logo van je bedrijf terugkomen

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het verstandig om tijd te investeren in het creëren van een mooi logo. Tijdens het ontwerpen van een logo is het handig om rekening te houden met het soort diensten of producten dat je bedrijf levert. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde symbolen of kleuren gebruiken die kenmerkend zijn voor een sector of branche. Wanneer je een logo hebt ontworpen kun je deze op allerlei manieren doorvoeren en laten terugkomen. Als je producten verkoopt is het beplakken van deze producten met etiketten van Avery een handige manier om je bedrijf herkenbaar te maken. Zodra mensen positief zijn over het geleverde product, zullen ze dit gaan associëren met jouw bedrijf en het logo dat daar bijhoort. Je kunt het logo ook laten terugkomen op de verpakkingen waar je het product in verstuurd. Een visitekaartje toevoegen aan een verzending is ook een goede strategie om ervoor te zorgen dat mensen bekend raken met je bedrijf en producten.

Maak gebruik van social media

Social media is een andere hele belangrijke tool die je kunt inzetten voor marketingdoeleinden. Tegenwoordig spelen de meeste social media platformen in op ondernemers en jij kunt hier met jouw bedrijf gebruik van maken. Wanneer je een zakelijk account hebt kun je bijvoorbeeld gebruik maken van advertenties. Deze advertenties zorgen ervoor dat je bedrijf gepromoot wordt onder een grote groep mensen. Potentiële klanten komen door middel van deze advertenties in aanraking met de producten of diensten die jij levert. Naast het inzetten van advertenties kun je er ook voor kiezen om mooie foto’s of video’s te maken waarin je het product presenteert. Deze content kun je vervolgens plaatsen op social media. Er zijn dus online en offline marketing strategieën. Een combinatie van beide gebruiken is natuurlijk altijd het beste!

Back To Top