Je produceert als bedrijf vaak veel afval. Je hebt allerlei verpakkingen zoals papier en plastic. Maar daarnaast produceer je ook organisch afval. Het is belangrijk om dit op een verantwoorde manier te verwerken. Waar laat je dit afval? Na het lezen van dit artikel weet jij precies wat je moet doen met het afval van jouw bedrijf!
Kies voor een betrouwbaar recycling bedrijf
Allereerst kun je gaan voor een betrouwbaar recycling bedrijf. Dit is een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen bij het verwerken van het afval van je bedrijf. Zo’n bedrijf richt zich op het verwerken van diverse soorten afval. Denk aan papier, karton, plastic, glas en organisch afval. Door samen te werken met een betrouwbaar recycling bedrijf kun je ervoor zorgen dat het afval van je bedrijf op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt en gerecycled.
Maak gebruik van gescheiden afvalinzameling
Een andere manier om het afval van je bedrijf op een duurzame manier te verwerken, is door gebruik te maken van gescheiden afvalinzameling. Het kan zo makkelijker worden gerecycled. Je scheidt het dan in bijvoorbeeld papier, plastic, glas en organisch afval. Veel recycling bedrijven bieden gescheiden afvalinzameling aan als onderdeel van hun diensten. Op deze manier kun jij je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.
Verminder de hoeveelheid afval die je produceert
Een effectieve manier om het afval van je bedrijf te verminderen, is door goed na te denken over hoeveel afval je produceert. Je kunt bijvoorbeeld het gebruik van verpakkingsmaterialen verminderen. Of je papieren documenten digitaliseren. Je kunt ook op zoek gaan naar manieren om je materialen te hergebruiken. Het is goed om kritisch te kijken naar je bedrijfsprocessen. Zo kun je achterhalen waar je de hoeveelheid afval kan verminderen. Het is handig om hierbij expertise te vragen van een bedrijf dat hier veel ervaring mee heeft, zoals Prezero. Zij kunnen een kritische blik werpen op de afvalstromen binnen je bedrijf.
Maak gebruik van circulaire oplossingen
Je kunt als bedrijf ook gebruik maken van circulaire oplossingen. Je kunt dan materialen hergebruiken of producten repareren in plaats van ze weg te gooien. Daarnaast kun je ook proberen om eerst tweedehands te kopen in plaats van meteen nieuw. Dit geldt ook voor werkkleding. Gooi werkkleding waar een gat in zit niet meteen weg. Maar probeer het zelf te repareren of breng het naar een kleermaker. Zo kun je uiteraard kosten besparen, maar draag je ook je steentje bij aan het milieu.