Skip to content

Adverteren in Google in verschillende talen

2 minuten
Adverteren in Google in verschillende talen

Zorg dat je zeker weet dat iedereen jouw advertenties kan begrijpen

Door de globalisering en opkomst van sociale media versmelten culturen en daarmee ook talen online. Jij volgt waarschijnlijk zelf ook accounts uit Amerika of Scandinavië op Google, omdat je geïnteresseerd bent in de producten die zij verkopen. Jij valt dus binnen hun doelgroep, maar omdat jij in Nederland woont spreek jij een andere taal. Stel dat jij geen Scandinavisch spreekt, dan is het onhandig wanneer jij alleen advertenties ontvangt die bijvoorbeeld in het Zweeds zijn geschreven. Daarom maakt Google het mogelijk dat jij advertenties ontvangt in jouw eigen taal.

Hoe werkt adverteren in verschillende talen in Google?

Maar hoe weet Google welke taal jij of jouw consumenten spreken? Dit kan worden bepaald aan de hand van de taal die deze specifieke persoon gebruikt bij het invoeren van zoekopdrachten, door machine-learning, instellingen of andere signalen die Google op kan pikken. Google wordt steeds slimmer en kan op basis van jouw ingevoerde gegevens zelf inschatten welke taal het meest geschikt is voor die specifieke consument. Zorg dus dat je van te voren weet welke talen aansluiten bij jouw doelgroep en bij het land waarop je jouw campagne wilt gaan richten. Set desnoods twee verschillende campagnes op in zowel de hoofdtaal als een veelvoorkomende wereldtaal, zoals Engels.

Wie kan mijn bedrijf hierbij helpen?

Laat je hierin adviseren door specialisten, voordat je onnodig veel tijd kwijt bent aan het vertalen van jouw teksten in alle mogelijke wereldtalen. Een bedrijf als Traffic Today heeft veel ervaring met het adverteren in Google. Zij kunnen jou helpen bij de targeting van jouw advertenties en daarmee dus ook met het bepalen van de geschikte taal hiervoor. Maar dat is niet alles, want dit bedrijf kan voor jou het gehele proces van het adverteren in Google overnemen. Zo zal dit sneller en effectiever worden uitgevoerd, waardoor jij met jouw bedrijf het optimale resultaat behaalt. Klik op deze link voor meer informatie over dit bedrijf en hun verdere diensten.

Back To Top