Skip to content

Agri recruitment: zo vind je de beste match voor jouw bedrijf!

2 minuten

Goede krachten vinden voor jouw bedrijf is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet binnen de agrarische sector. De sector is niet alleen heel breed, maar er heerst ook een steeds groter tekort aan goed opgeleid personeel.

Dat maakt dat vacatures voor agro jobs niet alleen heel lang open blijven staan, maar ook dat bedrijven soms onderling met elkaar moeten concurreren om de juiste krachten binnen te halen. En dan nog weet je niet of je de juiste kandidaten binnensleept.

Lastig, nietwaar? Merk jij ook dat je steeds meer moeite krijgt om vacatures te vervullen en lukt het je maar niet om de juiste match te vinden en jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Maak dan gebruik van de werving en selectie techniek van een agri recruitmentbedrijf. Met behulp van dit bedrijf vind jij de kandidaten die jij nodig hebt om je bedrijf verder te laten groeien.

Hoe werkt werving & selectie?

Maar waar moet je aan denken bij werving & selectie? Nou, eigenlijk is dit heel simpel. Het interim bedrijf in kwestie gaat aan de slag om voor jou de juiste kandidaten te vinden. Dit doet het eerst door met jou het gesprek aan te gaan. In dit gesprek kun je aangeven hoe de perfecte kandidaat eruit zou zien. Welke diploma’s moet hij of zij hebben? Hoeveel ervaring? Wat verwacht je precies van de samenwerking? Op basis van die informatie kan het interim bureau op zoek naar kandidaten die hierbij aansluiten.

Let op: als je kiest voor een interim bedrijf, dan zijn dit vaak mensen die slechts voor kortere tijd aan de slag kunnen bij jouw bedrijf. Dit zijn meestal kandidaten die het leuk vinden om tussen verschillende bedrijven te hoppen, overal een beetje ervaring op te doen en hun eigen kennis te verspreiden. Dit soort mensen kunnen ongelooflijk waardevol zijn voor je bedrijf en kan je binnen korte tijd ook veel van leren, maar het is geen oplossing voor de lange termijn.

Middels werving & selectie kunnen uiteraard ook kandidaten worden gevonden die wel op zoek zijn naar een langdurig contract. Als je dit wilt, is het dus ook belangrijk om dit aan te geven bij het recruitmentbedrijf.

Executive Search

Merk je dat jouw bedrijf al een beetje vastloopt? Dat je niet verder komt en toe bent aan nieuwe ideeën om het naar een hoger level te tillen? Dan is het soms goed om nieuwe krachten aan te nemen. Mensen met frisse ideeën en een geheel nieuw perspectief op de zaak. In dat geval kun je ervoor kiezen om Executive Search te laten uitvoeren. Hierbij duikt een recruitmentbedrijf in zijn eigen database om geschikte kandidaten voor deze klus te vinden. Dit zijn mensen met veel ervaring en de juiste opleidingen om je echt verder te helpen. Dit kunnen zowel werkzoekenden zijn als mensen die op dit moment niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel altijd openstaan voor nieuwe uitdagingen.

Back To Top