Skip to content

Tips voor het creëren van een gezonde werkcultuur

2 minuten
Tips voor het creëren van een gezonde werkcultuur

Steeds meer bedrijven beginnen de grote meerwaarde in te zien van een gezonde werkcultuur. En dat is ook helemaal niet zo gek. Want op het moment dat een gezonde werkcultuur heerst, raken werknemers gemotiveerder en blijven ook langer in dienst. En dat is natuurlijk de gouden combinatie voor het boeken van de nodige successen binnen je organisatie. In dit blog geven we je een aantal handige handvatten waar je direct mee aan de slag kunt gaan binnen je eigen organisatie.

Zorg er altijd voor dat de gestelde targets daadwerkelijk haalbaar zijn voor het team

Op het moment dat je de nodige targets gaat stellen voor het volgende kalenderjaar, dan streef je natuurlijk altijd naar een zo gunstig mogelijke groei. Maar heb je je ook al afgevraagd of dit daadwerkelijk te realiseren is door het team dat op dit moment in dienst is? Ga dit gesprek met je medewerkers aan en zet nieuwe vacatures uit indien de werkdruk op dat moment te hoog blijkt te zijn. Regel dan ook meteen de nodige verzekeringen, zoals een eigenrisicodrager. Op deze manier voorkom je dus dat de werkdruk te hoog gaat zijn en dat er de nodige stress op de werkvloer wordt ervaren.

Inspireer en motiveer door op een regelmatige basis trainingen aan te bieden

Personeel aannemen kan een eitje zijn. Maar het beste personeel in dienst houden? Dat is andere koek. Daarom is het enorm belangrijk om de nodige tijd en energie in deze medewerkers te investeren. Probeer te achterhalen wat hun wensen en ambities op lange termijn zijn en speel daar snel op in. Dit kun je bijvoorbeeld doen om op een regelmatige basis trainingen aan te bieden. Goed voor de medewerker, goed voor het bedrijf!

Zorg voor een gezellige werksfeer en plan op een regelmatige basis ontspannende activiteiten in voor het hele bedrijf

Heb je ten slotte ook al een keer gekeken naar de werksfeer? Dit is minstens zo belangrijk voor een gezonde werkcultuur. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je op een regelmatige basis leuke uitjes plant voor het team. Hierdoor kan de band intern worden aangesterkt en je zorgt natuurlijk ook voor een relaxte sfeer op kantoor. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met het hele team te sporten op maandagochtend of om een gezellige borrel in de bedrijfskantine op vrijdagmiddag te organiseren. Het organiseren van een uitje hoeft dus helemaal niet zo lastig te zijn.

Back To Top