Skip to content

De Google Mijn Bedrijf pagina

3 minuten

Een krachtige SEO-optimalisatie die je zelf kunt doen.

Zoekmachine optimalisatie kan soms ingewikkeld zijn. Bij Online Marketing bureau Pingwin houden we het graag begrijpelijk. En met dit artikel maken we SEO heel eenvoudig én praktisch toepasbaar, voor iedereen. Door je Google Mijn bedrijf pagina te optimaliseren maak je een belangrijke slag op gebied van je SEO.

De optimalisatie van je Google Mijn Bedrijf pagina is;

 • vaak vergeten, of niet goed gedaan,
 • krachtig en effectief en
 • eenvoudig zelf te realiseren

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel voor bedrijven en organisaties om hun online aanwezigheid op Google te beheren, inclusief Zoeken en Kaarten. Door je bedrijfsinformatie te verifiëren en te bewerken, kun je zowel klanten helpen om jouw bedrijf te vinden en hen het verhaal van je bedrijf vertellen.

Waarom is Google Mijn Bedrijf zo belangrijk?

De Google Mijn Bedrijf pagina is belangrijk voor je vindbaarheid om verschillende redenen. Het is een plek waar Google veel informatie uit haalt over jouw bedrijf. Informatie over wat je doet, waar je gevestigd bent, je openingstijden, contactgegevens, etc.

En als je die goed optimaliseert, lees; volledig invult, heb je al een streepje voor op iedereen die dat niet heeft gedaan. En dat heeft weer 2 voordelen;

Hoe meer informatie op jouw Mijn Bedrijf pagina te vinden is hoe beter Google weet dat je op bepaalde zoekopdrachten naar voren gebracht moet worden in de reguliere organische zoekresultaten.
Daarnaast wordt er bij 30% van de zoekopdrachten een zogenaamd Local Pack getoond, met lokale zoekresultaten, incl. Google Maps kaartje, reviews, etc.

Voor sommige zoekopdrachten is het zelfs zo belangrijk dat de informatie uit jouw Google Mijn Bedrijf pagina helemaal bovenaan getoond wordt, zelfs boven de organische zoekresultaten.

Hoe optimaliseer je de Google Mijn Bedrijf pagina?

 1. Maak een Google Mijn Bedrijf-pagina voor je bedrijf
  Controleer of je bedrijf al is toegevoegd aan de GMB-lijst, zo ja claim het, zo niet maak het aan.
 2. Verifieer het adres van je bedrijf
  Je kunt de aanvraag in GMB invullen en de verificatiecode binnen 3 tot 5 dagen per post naar je fysieke adres laten bezorgen. Voer deze code in het betreffende veld in uw Google Mijn Bedrijf-account in.
 3. Optimaliseer je bedrijfsvermeldingen
  Nadat het bedrijf is geregistreerd en/ of geverifieerd, moet je de informatie over jouw bedrijf invullen. Elk onderdeel van deze informatie kan de zichtbaarheid van je organisatie in de zoekresultaten beïnvloeden. Lees daarom eerst zorgvuldig de instructies van Google over hoe u uw bedrijf kunt presenteren in GMB.

In je account moet je de volgende velden invullen:

 • Bedrijfsnaam. Het is belangrijk om geen locatie markeringen of zoekwoorden aan je bedrijfsnaam toe te voegen. Afgezien daarvan is deze stap duidelijk.
 • Categorie. De categorie bepaalt hoe Google je bedrijf zal matchen met een zoekopdracht, dus het is erg belangrijk voor lokale rankings dat je de categorie zo correct mogelijk kiest. Als je een sushi-restaurant hebt en je bezorgt ook, gebruik je “Sushi-restaurant” en “Sushi-bezorging” in plaats van “Restaurant” en “Restaurant Bezorging”. En gebruik zeker geen categorieën als zoekwoorden om de services die u aanbiedt te beschrijven.
  NAW-gegevens. Zorg ervoor dat de openingstijden en NAW-gegevens die je hier opgeeft, overeenkomen met de informatie op je website. Als je meerdere winkels of service locaties hebt, geeft je de openingstijden voor elk van deze locaties op. Geef ook het lokale telefoonnummer aan.
 • Afbeeldingen. Afbeeldingen zijn een belangrijke factor bij het kiezen van een lokaal bedrijf, dus vergeet niet om dit gedeelte goed in te vullen.
 • Reviews. Recensies worden samen met de contactgegevens in het Local Pack weergegeven en zijn vaak de beslissende factor voor potentiële klanten.

Tot slot zie je vaak dat de bedrijven met veel reviews hoog in de local packs scoren.
Dus doe ook daar zelf je voordeel mee!

Als SEO-bureau helpen we bij Pingwin klanten met een goede (lokale) vindbaarheid.
Neem contact op met One4marketing als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

Back To Top