Skip to content

Hier moet je op letten als je een bedrijfsvideo wil laten maken

2 minuten

Wil jij je onderneming promoten op een originele manier, door middel van een bedrijfsvideo? Of wil je een mooie introductievideo laten maken voor je website, zodat klanten alvast digitaal kennis kunnen maken met jouw onderneming? Dan vertellen we in dit artikel waar je allemaal op moet letten, voordat je in zee gaat met een videoproductiebedrijf.

Zoek een productiebedrijf met kennis van zaken

Er bestaan veel verschillende soorten bedrijven die professionele video’s maken, waardoor het des te belangrijker is om de juiste partner te kiezen. Kies dus voor een videoproductiebedrijf dat verstand heeft van jouw sector. Dit is namelijk nodig om jouw onderneming zo goed mogelijk in beeld te brengen. Vooral als het gaat om complexe onderwerpen zoals een medische instructievideo, of het in beeld brengen van technische bedrijfsprocessen.

Denk bijvoorbeeld aan een specialist gespecialiseerd in het vastleggen van technische organisaties, die de perfecte match is voor montage- of assemblagebedrijven. Op deze manier kan het videoproductiebedrijf al meedenken vanaf de strategie, en alle elementen op de juiste manier visualiseren. Waarmee we meteen bij het tweede punt zijn aangekomen.

Van begin tot het eind

Niet iedere ondernemer binnen de videografie biedt de mogelijkheid aan om mee te denken over het concept en de opzet. Toch is het een slimme keuze om voor een allround videoproductiebedrijf te kiezen, die jou kan helpen bij het maken van een succesvol plan. Dit begint al bij de conceptfase, waarbij het doel zal worden bepaald van de uiteindelijke video. Zo weet je zeker dat je straks een vernieuwende video hebt, die jouw boodschap duidelijk overbrengt aan de doelgroep. Het is een kunst om complexe processen op een heldere manier te communiceren, vooral als het gaat om een doelgroep die geen verstand heeft van de sector.

Kies voor de juiste soort videoproductie

Een ander belangrijk punt is het kiezen van de juiste soort videoproductie. Iets dat nauw verbonden is met het doel van de video en wederom met de beoogde doelgroep. Zo heeft een instructiefilm een totaal ander doel dan een promotiefilm, waarbij in het laatste geval vaak een nieuwe doelgroep wordt aangesproken of een nieuw product wordt gepromoot. Terwijl een instructievideo veelal uitleg geeft aan bestaande klanten, of nodig is voor een belangrijke presentatie. Bij een promotievideo voor de website of social media kan echt worden uitgepakt, om een onuitwisbare indruk te maken. Het bekijken van het portfolio van het videoproductiebedrijf is een goede manier om erachter te komen of het een goede match is voor jouw onderneming.

Overige aandachtspunten

Natuurlijk zijn dit slechts een aantal punten om op te letten, aangezien een geslaagde bedrijfsvideo laten maken voor het marketen van jouw onderneming geen eenvoudige opgave is. Overige punten om in gedachten te houden zijn:

  • Lengte: Een video moet lang genoeg zijn om de boodschap op een duidelijke manier over te brengen, maar mag niet te lang zijn zodat kijkers afhaken.
  • Thumbnail en titel: Niet alleen de video zelf moet boeiend zijn, maar ook de eventuele thumbnail en titel spelen een belangrijke rol. Vooral als een video niet automatisch wordt afgespeeld, moet deze kijkers overhalen om de video aan te klikken.
  • Interactie: Tegenwoordig zijn er interactieve manieren om kijkers te betrekken. Een manier om nog meer op te vallen in een competitieve markt.

 

Back To Top