Skip to content

Het belang van gedrukte marketing

2 minuten

In de dynamische wereld van marketing en management is het cruciaal om effectieve strategieën in te zetten die niet alleen zichtbaar zijn, maar ook een blijvende indruk achterlaten. Of je nu een startup bent of een gevestigd bedrijf, het gebruik van traditionele marketinginstrumenten zoals gedrukte materialen kan een krachtige aanvulling zijn op je digitale marketing. We gaan je er alles over vertellen!

Gedrukte marketingmaterialen

Hoewel digitale marketing een dominante rol speelt in het moderne bedrijfsleven, mogen de voordelen van gedrukte marketingmaterialen niet vergeten worden. Flyers, brochures, visitekaartjes en posters zijn nog steeds een goede manier om je boodschap over te brengen. Het grootste voordeel van gedrukte marketing is dat mensen een fysieke folder vaak beter onthouden van digitale inhoud. Gedrukte materialen kunnen ook breed ingezet en verspreid worden op verschillende locaties. Ook is het een groot voordeel dat je eventueel zelf de folders of brochures kan afdrukken. Met een goede printer en inkt cartridges kun je ze zelf in mooie kwaliteit afdrukken en meteen uitdelen.

Zelf de marketingmaterialen printen

Voor het maken van kwalitatief hoogwaardige marketingmaterialen is een betrouwbare printer en goede inkt van essentieel belang. De kwaliteit van je marketingmateriaal reflecteert direct op je merk. Slechte printkwaliteit kan een negatieve indruk achterlaten. Investeer in een goede printer en goede inkt, bijvoorbeeld bij PrintAbout, die scherpe en levendige afdrukken produceert. Door zelf te printen kun je kosten besparen en flexibel zijn in het aanpassen van je materialen. Dit is vooral handig voor kleine oplages of last-minute wijzigingen. Zo houd je alles zelf in de hand qua marketing en kun je eigenlijk doen wat je wilt. Zo kun je snel schakelen, acties bedenken en inzetten en zelf kiezen hoe en wat je maakt. Flyers, brochures en folders, als je het zelf print, kun je het inzetten waar en wanneer je maar wilt!

Effectieve strategieën

Om het maximale uit je gedrukte marketingmaterialen te halen, moet je strategisch te werk gaan. Zorg ervoor dat je goed weet wie je doelgroep is en pas het materiaal daar op aan. Zorg dat je gedrukte materialen consistent zijn met je merkidentiteit. Gebruik dezelfde kleuren, logo’s en typografie als in je digitale marketing. Zo blijft het herkenbaar voor je doelgroep. Je kunt een duidelijke call-to-action toevoegen aan je gedrukte materialen om consumenten aan te moedigen tot actie over te gaan, zoals het bezoeken van je website of winkel. Dit kun je doen door een QR-code die linkt naar je site toe te voegen.

Back To Top