Skip to content

Hoe gebruik je een planningssoftware in gebieden met cultuurverschillen en andere regelgevingen?

2 minuten

Als je een manager of HR-professional bent, is de kans groot dat je hebt gehoord van software voor tijd- en budgetbeheer. Misschien heb je het zelfs gebruikt om je team te helpen hun werk beter en efficiënter te doen. Maar heb je er ooit over nagedacht hoe culturele verschillen van invloed kunnen zijn op de manier waarop mensen dit soort tools gebruiken? De waarheid is dat er meer komt kijken bij een personeelsplanning en het beheren van personeel dan alleen ervoor zorgen dat ze op tijd worden betaald. Je moet ook rekening houden met zaken als feestdagen, culturele tradities, wettelijke beperkingen en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de productiviteit als ze niet goed worden begrepen.

Gezien het personeel dat in meerdere tijdzones werkt

Mogelijk heb je personeel in meerdere tijdzones. De manier waarop je de tijdzone van je team in je planningssoftware beheert, heeft een grote invloed op hoe gemakkelijk of moeilijk het voor hen is om buiten hun reguliere uren te werken. Je kunt proberen een workforcemanagementtool te gebruiken waarmee je de standaardtijdzone voor een bepaalde werknemer of een bepaald project kunt wijzigen. Dit betekent dat wanneer een werknemer een wekelijkse takenlijst of exportrapport maakt, ze hun taken zullen zien op basis van hun werkelijke locatie en niet op basis van waar je de standaardinstellingen van het systeem hebt ingesteld.

Voldoen aan software voor personeelsbeheer

Hoewel budgetteren één ding is, moet je ook voldoen aan je personeelsbeheersoftware. Het bijhouden van je personeelsbestand is meer dan alleen ervoor zorgen dat ze werken en ervoor betaald krijgen. Je hebt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat elke persoon doet wat hij zou moeten doen, op basis van zijn functieomschrijving en de behoeften van de organisatie. Dit betekent dat ze ervoor moeten zorgen dat ze niet ‘off-the-clock’ werken of vrij nemen zonder goedkeuring van hogerop. Het betekent ook verifiëren dat ze niet liegen over hun referenties om aangenomen te worden of gepromoveerd te worden naar functies waarvoor ze niet gekwalificeerd zijn. Om al deze informatie bij te houden, is het belangrijk dat je een bijgewerkte versie van je personeelsbeheersoftware gebruikt, zodat er geen discrepanties zijn tussen wat op papier is opgeslagen en hoe de dingen er in het echt uitzien.

Let op de taal die in software wordt gebruikt

Je moet zich bewust zijn van de taal die je in je software gebruikt. De taal die je in je software gebruikt, moet dezelfde zijn als de taal die je gebruikt voor je website en marketingmateriaal. Als je een taal van rechts naar links gebruikt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle tekst op knoppen, menu’s, enz., van rechts naar links leesbaar is, zodat mensen kunnen begrijpen wat ze zien zonder iets te hoeven doen extra scrollen of hun gezichtsvermogen aanpassen.

Back To Top