Skip to content

Hoe zorg je voor een goede eerste indruk bij klanten?

2 minuten
Hoe zorg je voor een goede eerste indruk bij klanten

Het ontvangen van klanten kan vooral in de opstartperiode van een bedrijf nogal spannend zijn. Je weet niet wat je kunt verwachten, bent een beetje nerveus, maar wilt toch professioneel overkomen. Iedere startende ondernemer heeft deze periode moeten doorstaan. Het is dan ook niet erg dat je gespannen bent. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je toe kunt passen zodat je er zeker van bent dat je een goede indruk achterlaat.

Een goede voorbereiding

Je zou het niet zeggen, maar veel professionals werken met scripts en scenario’s. Dit kan overdreven lijken, toch is dit erg handig wanneer je een belangrijk gesprek of een kennismaking aan het voorbereiden bent. Zo kun je de antwoorden op de vragen die je waarschijnlijk zult krijgen op de juiste manier formuleren en deze trainen. Dit zorgt ervoor dat je zelfverzekerd over komt wanneer je deze vragen beantwoordt. De zekerheid waarmee je spreekt zal een goede indruk achter laten op klanten. Ook zorg je er op deze manier voor dat je altijd een consistent verhaal vertelt. Dit kan ook op latere momenten als ondernemer, erg goed van pas komen.

Kom zelfverzekerd over

In het beste geval, kom je niet alleen zelfverzekerd over, maar ben je het ook. Gelukkig kun je een klein beetje manipuleren hoe je overkomt. Niet alleen zul je moeten letten op wat je draagt of wat je zegt, het is eigenlijk nog meer van belang hoe je iets zegt. De intonatie en lichaamstaal spelen een grote rol in hoe iets over wordt gebracht. Als je geïnteresseerd bent in hoe je overkomt en erachter wilt komen hoe je dit kunt bevorderen dan kun je ervoor kiezen om een cursus te volgen. Tegenwoordig zijn er veel cursussen voor ondernemers die je hierbij kunnen ondersteunen.

Een netjes kantoor

Het totaal plaatje is van groot belang wanneer er een klant langskomt. Zorg er daarom ook voor dat het gehele kantoor op orde is. Ruim alle slingerende papieren en documenten altijd op en zorg ervoor dat de uitstraling perfect is. De inrichting van een kantoor heeft ook veel invloed op hoe een bedrijf overkomt. Daarom is het van belang dat je goede kantoormeubelen aanschaft. Kies voor luxe vergadertafels, zorg ook voor een stevige vergaderstoel. Luxe kantoormeubelen kunnen een goede indruk maken op klanten.

Back To Top