Skip to content

Kwartaal meetings op verfrissende locatie? De voordelen

2 minuten

Het is algemeen bekend dat we in Nederland veel meetings houden en de voorkeur geven aan uitgebreide discussies bij het nemen van beslissingen. Vanwege de huidige economie merken we dat steeds meer mensen externe vergaderlocaties reserveren. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van meetings houden buiten de gebruikelijke locaties? We vertellen je hier meer over in deze blog.

Je hebt genoeg capaciteit

Hoeveel ruimte is er beschikbaar in jouw kantoorpand om meetings te houden? De kans is groot dat je een zaal moet reserveren voor jou en je werknemers. Is de zaal die je wilt gebruiken beschikbaar, of is deze al geboekt? En biedt het kantoorgebouw überhaupt een zaal die geschikt is voor het aantal mensen dat je uitnodigt? Vaak is de beschikbare vergaderruimte op kantoor beperkt, en kunnen deze zalen te groot of juist te klein zijn voor het aantal deelnemers van je meetings. Als je ervoor kiest om een externe vergaderruimte te huren, kun je deze huur vergaderzaal aanpassen aan het aantal deelnemers aan je meeting. Op die manier heb je altijd voldoende ruimte en voorkom je dat je meeting minder inclusief voelt, omdat je bijvoorbeeld in een onpersoonlijke en te grote ruimte je meeting aan het houden bent.

De locatie kan inspireren

Je herkent vast wel de eentonigheid wanneer je dag in dag uit op dezelfde plek op kantoor doorbrengt. Op dezelfde manier kan het houden van meetings in dezelfde ruimte demotiverend zijn. Vergaderen op een externe locatie van Ruwenberg daarentegen kan juist inspiratie bieden en de motivatie verhogen. Er zijn veel locaties beschikbaar die een bepaalde sfeer ademen en zijn afgestemd op het doel van jullie bijeenkomst. Door te kiezen voor een externe vergaderlocatie kun je zelfs betere resultaten behalen dan in je vertrouwde kantooromgeving!

Je kunt de vergadering niet meer uitstellen

Ben je van plan je volgende team meeting op een creatieve externe locatie te houden? Als dat het geval is, kun je niet langer je meeting uitstellen (en dus vaak vermijden). Medewerkers zullen zich beter voorbereiden, en er is geen kans om er onderuit te komen. De vergadering staat nu eenmaal vast, en omdat je de moeite hebt genomen om iets te regelen, voelen medewerkers zich verplicht om aanwezig te zijn. Bovendien wordt het altijd gewaardeerd als je iets nieuws organiseert, je collega’s zullen dit vast als een leuke en nieuwe ervaring beschouwen. Hoe ga je je volgende vergadering plannen?

Back To Top