Skip to content

Polyester platen steeds vaker ingezet voor promotionele activiteiten

< 1 minuut

Bij de promotie van producten in winkels en warenhuizen worden vaak displays en andere verkoop stimulerende presentatiemiddelen ingezet. Deze presentatiemiddelen worden vaak vervaardigd uit kunststof omdat, mede vanwege de eenvoudige bewerkingsmogelijkheden en de grote variatie in uitvoeringen, de creatieve mogelijkheden praktisch onbeperkt zijn. De laatste jaren wordt er, binnen de brede keus aan kunststofsoorten, steeds vaker gekozen voor Polyester plaat. Polyester is een lichte en transparante kunststof met een hoge slagvastheid, een uitstekende vacuümvormbaarheid en goede mechanische eigenschappen. Deze eigenschappen maken Polyester bij uitstek geschikt voor toepassingen zoals prijzenstandaards, displays en posterbescherming. Naast deze toepassingen uit het reclamesegment wordt Polyester plaat ook nog gebruikt voor bijvoorbeeld de productie van beschermende machinekappen.

Polyester platen laten zich uitstekend bewerken

Een kenmerkend voordeel van Polyester platen is de goede bewerkbaarheid van deze veelzijdige kunststof. Zo laat Polyester zich uitstekend zagen, frezen en boren. Doordat Polyester plaat goed warm te buigen is en zich uitstekend laat thermovormen, zijn veel afwijkende vormen realiseerbaar wat de creatieve mogelijkheden van de ontwerper aanzienlijk vergroot. Het beletteren en het zeefdrukken van de platen geeft uiteindelijk de ‘finishing touch’ aan het definitieve eindproduct.

Een uitgebreid leveringsprogramma

Polyester plaat is leverbaar in helder en opaal en in verschillende formaten waarbij de lengtematen variëren van 1400 tot 3050 mm en de breedtes van 1000 tot 2050 mm. De diktes lopen uiteen van 0,6 tot en met 10 mm. Binnen het programma Polyester platen bestaan er ook uitvoeringen met een UV-gestabiliseerd of een eenzijdig antireflex oppervlak.

Naast plaatmateriaal is Polyester ook in folie leverbaar. PET-GAG folie combineert transparantie met een uitstekende bedrukbaarheid. Dit maakt deze folie uitermate geschikt voor o.a. aantrekkelijke maar zeker ook functionele verpakkingen. Op vinkkunststoffen.nl is het uitgebreide assortiment Polyester plaat en folie te bekijken en te bestellen.

Back To Top