Skip to content

Creatieve ideeën voor relatiegeschenken die jouw bedrijf doen opvallen

2 minuten

Relatiegeschenken zijn een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van elk bedrijf. Het is een manier om waardering te tonen aan klanten en partners en tegelijkertijd de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw relatiegeschenken opvallen tussen alle andere cadeaus die worden gegeven? Hieronder vind je vier creatieve ideeën voor relatiegeschenken die jouw bedrijf doen opvallen.

1. Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het milieu en willen graag bijdragen aan een betere wereld. Door duurzame relatiegeschenken te geven, laat je zien dat jouw bedrijf ook bezig is met duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles of een tote bag van gerecycled materiaal. Door het logo van jouw bedrijf op deze duurzame relatiegeschenken te laten bedrukken, zorg je ervoor dat jouw bedrijf positief wordt geassocieerd met duurzaamheid.

2. Persoonlijke relatiegeschenken

Een persoonlijk relatiegeschenk is een cadeau dat speciaal voor de ontvanger is gemaakt. Door een persoonlijk relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je de ontvanger waardeert en dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok met de naam van de ontvanger erop of een notitieboekje met de initialen van de ontvanger erop. Door het cadeau persoonlijk te maken, zorg je ervoor dat de ontvanger het cadeau niet snel zal vergeten en dat jouw bedrijf positief wordt geassocieerd met waardering en aandacht.

3. Functionele relatiegeschenken

Functionele relatiegeschenken zijn cadeaus die de ontvanger echt kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank, een USB-stick of een leuke aansteker. Door een functioneel relatiegeschenk te geven, zorg je ervoor dat de ontvanger het cadeau vaak zal gebruiken en dat jouw bedrijf regelmatig onder de aandacht komt. Door het logo van jouw bedrijf op het functionele relatiegeschenk te laten bedrukken, zorg je ervoor dat jouw bedrijf vaak in beeld is bij de ontvanger. Je kan bijvoorbeeld een aansteker bedrukken en deze als relatiegeschenk geven.

4. Lokale relatiegeschenken

Lokale relatiegeschenken zijn cadeaus die afkomstig zijn uit de regio waar jouw bedrijf gevestigd is. Door lokale relatiegeschenken te geven, laat je zien dat jouw bedrijf betrokken is bij de lokale gemeenschap en dat je de lokale economie steunt. Denk bijvoorbeeld aan een fles wijn van een lokale wijngaard, een stuk kaas van een lokale kaasboerderij of een mand met streekproducten. Door het cadeau lokaal te houden, zorg je ervoor dat jouw bedrijf positief wordt geassocieerd met betrokkenheid en steun aan de lokale gemeenschap.

Back To Top