Skip to content

Waarom linkbuilding onmisbaar is: 5 redenen

3 minuten
Waarom linkbuilding onmisbaar is: 5 redenen

Iedereen die iets met SEO doet, oftewel zoekmachineoptimalisatie, heeft weleens van linkbuilding gehoord. Dit omdat er steeds vaker wordt gesproken over linkbuilding als onmisbaar onderdeel voor jouw website. Dat is ook niet zo gek, want linkbuilding brengt veel voordelen met zich mee. Maar, wat is linkbuilding precies, waarom is het zo belangrijk en waar moet ik op letten? Hieronder geven wij jou vijf redenen waarom linkbuilding onmisbaar is.

Linkbuilding in een notendop

Zoals de term ‘linkbuilding’ wellicht al een beetje doet vermoeden, werk je met linkjes. Het houdt in dat je steeds meer links krijgt die verwijzen naar jouw website. Deze links worden backlinks genoemd en kunnen afkomstig zijn van externe websites of van jouw eigen website. Dat laatste noemen we een interne link. Deze linkjes bij elkaar zorgen ervoor dat jij een hogere positie krijgt in de zoekresultaten van Google.

1. Betere vindbaarheid

En dat is meteen de eerste reden waarom linkbuilding belangrijk is: jouw website wordt beter gevonden in Google. Doordat je actief gaat linkbuilden krijg je een hoger plekje in de zoekresultaten. Maar, hier zitten wel een aantal regeltjes aan verbonden. Je kunt namelijk niet talloze linkjes plaatsen naar jouw website en maar hopen dat dit vanzelf zijn vruchten gaat afwerpen. Vroeger werkte dit wel zo, maar Google heeft hier een stokje voor gestoken.

De links die verwijzen naar jouw website moeten namelijk relevant zijn en afkomstig zijn van een betrouwbare website. Met andere woorden: links van hoge kwaliteit. Bovendien moet het linkprofiel zo natuurlijk mogelijk zijn. Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit links die verdiend zijn, maar ook linkjes die van mindere kwaliteit zijn. Het is natuurlijk onmogelijk om alleen maar goede backlinks te krijgen. Toch kan het lastig zijn om aan dit soort linkjes te komen en hoe je dit precies moet toepassen. Veel bedrijven hebben om die reden behoefte aan linkbuilding advies.

2. Meer bezoekers

Een website die bovenaan Google staat wordt beter bezocht dan een website die op de tiende pagina staat. En wanneer jij meer bezoekers wil krijgen op jouw website wil je dat laatste natuurlijk vermijden. Zorg er dus voor dat je gaat linkbuilden om meer bezoekers op jouw website te ontvangen. En dat heeft weer zijn voordelen, want meer bezoekers zorgen er ook vaak voor dat je meer klanten krijgt. En klanten doen vervolgens hun aankopen op jouw website. Win-winsituatie!

3. Meer naamsbekendheid

Wanneer je aan linkbuilding doet, wordt jouw website genoemd op verschillende websites. Dit zorgt voor een betere naamsbekendheid van jouw bedrijf. Bovendien vinden klanten het vaak prettig om aankopen te doen bij een bedrijf waarvan ze de naam al kennen. Een bekend bedrijf komt immers betrouwbaarder over dan een bedrijf dat net uit de grond is gestampt.

4. Jouw website lijkt betrouwbaar

En om voort te borduren op het vorige punt: niet alleen jouw bedrijf komt betrouwbaar over, maar ook jouw website. Als een klant op een externe website jouw bedrijfsnaam ziet verschijnen, wekt dat meestal een betrouwbaar gevoel op aangezien jouw bedrijf wordt aanbevolen. En dat vindt Google ook. Als er zo veel natuurlijke linkjes naar jouw website verwijzen, moet jouw website wel belangrijk en betrouwbaar zijn. En dat zal weer zorgen voor een betere positie in Google.

5. Simpel, maar effectief

Linkbuilding is een simpele en slimme manier om meer organisch verkeer te genereren. Vooral interne linkjes zijn makkelijk te plaatsen, aangezien jij de eigenaar van jouw website bent. Zo kun je bijvoorbeeld een interne link plaatsen van de hoofdpagina naar een subpagina. En dit is weer effectief voor jouw SEO. Mix deze interne links met externe, relevante links en zeg maar hallo tegen een sterk linkprofiel. Maar zorg ervoor dat je niet té veel links op een dag verkrijgt: hierdoor gaat Google zich achter de oren krabben. Gelukkig kunnen bedrijven als grizzlymarketing.nl jou helpen op het gebied van linkbuilding.

Back To Top