Skip to content

Zakelijk rijden: 3 bespaartips

2 minuten
Zakelijk rijden: 3 bespaartips

Hoewel Nederland een relatief klein land is, wordt er toch heel veel autogereden. Met name als je een eigen onderneming hebt, zal je al snel merken dat je bijna niet meer zonder auto kunt. Wanneer je veel kilometers maakt voor het werk, zal je waarschijnlijk ook al over een zakelijke auto beschikken. De kans is groot dat je hierdoor dus ook steeds meer kosten ervaart. Autorijden is niet goedkoop in Nederland. Denk maar eens aan alle extra maandelijkse kosten die hierbij komen kijken, om over de brandstofprijzen nog maar te zwijgen.

Om een bedrijf financieel gezond te houden, is het belangrijk dat de bedrijfskosten zo laag mogelijk blijven. Veel kosten liggen vast. Daar kan je weinig aan veranderen. De kosten voor zakelijk rijden zijn echter meestal variabel. Hier valt dus veel te besparen. Maar hoe pak je dit precies aan? Hieronder volgen drie effectieve bespaartips.

1. Zakelijke autoverzekering vergelijken

Je auto zakelijk verzekeren is verplicht zodra je deze op naam van het bedrijf zet. Bovendien accepteren veel autoverzekeraars niet als je een privé auto grotendeels voor zakelijk gebruik inzet. Zodra jij echt meerdere klantenbezoeken af gaat leggen of zelfs kostbare goederen begint te vervoeren, dan kunnen zij hier een sanctie opleggen of zelfs besluiten om in geval van schade niet uit te keren. Dit is een overtreding van de regels. Vandaar dat alle zakelijke auto’s ook over een zakelijk autoverzekering beschikken.

En hier valt – net als bij de particuliere autoverzekering – veel te behalen. Zeker op financieel vlak. Door de premies en voorwaarden te vergelijken, kun je soms wel tientallen euro’s per maand besparen. Bovendien is het ook echt goed om je verzekering jaarlijks even onder de loep te nemen. Met de jaren wordt immers ook de auto ouder. Dit betekent dat hij ook in waarde afneemt. Wellicht kun je dus na enige tijd over op een autoverzekering met een lagere dekkingsgraad en dus ook een lagere premie. Het is immers zonde om veel premie te betalen als je auto dit helemaal niet meer waard is.

2. Maak efficiëntere routes

Heb je soms het gevoel dat je de hele dag van hot naar her reist? Dan wordt het hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. Efficiënte routes samenstellen is een goede manier om minder kilometers te rijden en dus meer te besparen op de rijkosten. Het is toch zonde als je op één dag van het noorden naar het zuiden rijdt en de volgende dag dit weer moet doen, terwijl je sommige afspraken misschien ook had kunnen combineren? Zeker als relatief klein bedrijf valt er vaak nog wel wat te regelen met de klanten om zo afspraken te combineren en daardoor minder te reizen. Zo blijft er ook nog tijd over om lekker vanuit huis te werken.

3. Voordelig tanken

Gelukkig zijn de brandstofprijzen niet meer zo hoog als vorig jaar, maar nog altijd betalen we ons scheel aan de pomp. Onderling zijn er echter wel grote verschillen. Probeer daarom echt slim te tanken. Er zijn bijvoorbeeld apps die je kunt downloaden, zodat je altijd weet waar de dichtstbijzijnde pomp is en wat het huidige tarief is. Probeer bij voorkeur bij onbemande benzinestations buiten de grote wegen te tanken. Hier ben je verreweg het minst kwijt.

 

 

Back To Top