Skip to content

Tips voor een efficiënte werkdag vanuit huis

2 minuten

Hoewel het inmiddels geen noodzaak meer is, kan het toch erg fijn zijn om af en toe vanuit huis te werken. Zeker wanneer je anders ver naar je werk moet reizen, kun je er een hoop tijd mee besparen.

Tevens zorgt thuis werken er bij veel mensen voor dat ze efficiënter werken, minder afleiding hebben en daardoor meer af kunnen krijgen. Thuis werken kan dan ook erg gunstig zijn. Toch zijn er een hoop valkuilen die het werken vanuit huis kunnen vermoeilijken. In deze blog lees je de beste tips om zo goed mogelijk thuis te kunnen werken.

Zorg voor een goede werkplek

Het klinkt misschien aantrekkelijk om tijdens een thuiswerkdag lekker op je bank te ploffen met je laptop, maar dit is niet heel slim. Je kunt er beter voor zorgen dat je een actieve werkhouding aanneemt en dat begint al bij een goede werkplek. Zorg er dan ook voor dat je een rustige werkplek voor jezelf creëert, uitgerust met ergonomische apparatuur, zoals een ergonomische bureaustoel. Hierdoor zorg je er niet aan voor je dat actief blijft en gefocust, maar ook dat je een goede houding hebt wat uiteindelijk lichamelijk klachten zal voorkomen.

Hou een ritme aan

Wanneer je vanuit huis werkt, doe je er goed aan om een ritme aan te houden. Sta dus op tijd op en probeer voor het werken nog even een blokje om te gaan. Daarnaast is het goed om te ontbijten en ook op tijd weer te lunchen. Door je dag net zo in te delen als je normaal zou doen als je naar werk gaat, zorg je ervoor dat je productief en geconcentreerd blijft. Let er ook op dat je na je werkdag ook echt je laptop op tijd weer dichtklapt. Wanneer je thuis werkt, is het aantrekkelijk om ‘s avonds nog even door te werken. Probeer dit echter niet te doen, zodat je ook aan je ontspanning toekomt en de volgende dag ook weer goed kan werken.

Probeer afleiding te voorkomen

Tot slot is het belangrijk om thuis te zorgen dat je zo min mogelijk afleiding hebt. Woon je niet alleen? Kijk dan of je een kamer om kan toveren tot kantoorruimte. Zo hoef je niet aan de keukentafel te zitten waar je medebewoners voor de nodige afleiding zorgen. Verder is het goed om de tijd echt als werktijd te zien. Het is misschien makkelijk om tussendoor even een wasje of een boodschapje te doen, maar hierdoor haal je jezelf makkelijk uit je focus en zal het moeilijker zijn om weer aan de slag te gaan.

Back To Top