Skip to content

Zo bereik je jouw doelgroep online

3 minuten

Wil je met je bedrijf groeien en succesvol zijn? Dan kun je niet meer om een sterke online aanwezigheid heen. Je (potentiële) klanten zijn online en verwachten dat jouw bedrijf dat ook is. Maar hoe bereik je jouw doelgroep dan zo effectief mogelijk online?

Waarom je een website moet hebben

De tijd dat een website slechts een online visitekaartje was, ligt al lang achter ons. Je website is je krachtigste marketinginstrument en de spil in je overige online marketingactiviteiten. Je vergroot er je naamsbekendheid mee en genereert (gekwalificeerde) nieuwe leads, wat je uiteindelijk meer klanten en omzet oplevert. Tenminste: dat doet een goede website.

Trek bezoekers naar je website

Je website hoort te converteren. Je wilt dat bezoekers van je website actie ondernemen. Bijvoorbeeld door zich te abonneren op je nieuwsbrief of contact met je op te nemen. Maar dan heb je natuurlijk allereerst bezoekers nodig. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines (zoekmachineoptimalisatie of SEO), scoor je hoger in de zoekresultaten van Google en verbeter je jouw online vindbaarheid.

Sociale media spelen tegenwoordig ook een belangrijke rol in het bereiken van je doelgroep. Door interessante en waardevolle content, in de vorm van blogs, video’s (vlogs), afbeeldingen en infographics, te creëren en te verspreiden via kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn, trek je nieuwe bezoekers naar je website en bouw je een community op rondom je merk.

Contentmarketing is anno nu een onmisbaar onderdeel van je online marketing. Grote en kleine organisaties investeren steeds meer in contentmarketing. Goede contentmarketing, met een duidelijk achterliggend idee en heldere doelen, vergroot je bekendheid, autoriteit en het vertrouwen dat mensen in je hebben. Dat zijn natuurlijk geen doelen op zich, maar moet je uiteindelijk méér klanten en omzet opleveren. Bedrijven die succesvol aan contentmarketing doen, hebben vaak een trouwe schare loyale klanten, of ‘fanbase’.

Hoe krijg je de website die je nodig hebt?

Je wilt een website die iets oplevert. Maar hoe krijg je die? Wil je écht iets uit je website halen, ga dan niet je tijd verspillen door zelf een website te maken. Dat levert je misschien een website op die professioneel oogt. Maar een groot deel van het succes van een website wordt bepaald door zaken die verder reiken dan het oog.

Weet je bijvoorbeeld wat termen als UI en UX betekenen? Of hoe je conversiegerichte teksten schrijft, die bovendien geoptimaliseerd zijn voor online vindbaarheid? Er zijn nogal wat keuzes te maken voor een nieuwe website. Een professionele websitebouwer helpt jou de juiste keuzes te maken die zorgen voor een website met resultaat.

Hoe zorg je voor conversie?

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het succes van een website. Dat wil zeggen, in het genereren van leads en het stimuleren van conversies. Hieronder enkele essentiële elementen die je moet meenemen in het ontwerp van een effectieve, converterende website.

 • Duidelijke en aantrekkelijke waardepropositie
  Communiceer op een beknopte en overtuigende manier wat je bedrijf te bieden heeft en waarom klanten voor jou zouden moeten kiezen.
 • Intuïtieve navigatie
  Maak het voor bezoekers gemakkelijk om door je website te navigeren met een duidelijke navigatiestructuur. Dat helpt hen snel de gewenste informatie te vinden.
 • Responsive design
  Zorg ervoor dat je website goed werkt en er goed uitziet op verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en smartphones.
 • Aantrekkelijk en professioneel ontwerp
  Een visueel aantrekkelijke en professioneel ogende website wekt vertrouwen op bij de bezoekers en moedigt hen aan om verder te kijken en actie te ondernemen. Bij het design horen ook professionele bedrijfsfoto’s voor een unieke identiteit.
 • Sterke call-to-action (CTA)
  Gebruik opvallende en duidelijke CTA’s om bezoekers aan te moedigen actie te ondernemen, zoals contact opnemen, een aankoop doen of zich inschrijven voor je nieuwsbrief.
 • Snelle laadtijd
  Zorg ervoor dat je website snel laadt. Trage websites frustreren bezoekers, waardoor ze je website verlaten zonder actie te ondernemen.
 • Testimonials en klantreviews
  Laat tevreden klanten aan het woord over je bedrijf door testimonials en reviews op je website op te nemen.
 • Contactgegevens en formulieren
  Zorg ervoor dat bezoekers eenvoudig contact met je kunnen opnemen door duidelijke contactgegevens en gebruiksvriendelijke contactformulieren te bieden.
 • SEO-vriendelijke content
  Gebruik relevante zoekwoorden en optimaliseer je content om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google.
 • Analyseer en optimaliseer
  Monitor het gedrag van bezoekers op je website met behulp van analysetools zoals Google Analytics en voer regelmatig A/B-testen uit om verschillende ontwerpelementen te vergelijken en te optimaliseren.

Je kan nu direct aan de slag om jouw doelgroep online te bereiken. Maak gerust je eigen keuzes, wel zo authentiek. En blijf werken aan het optimaliseren van zowel vindbaarheid als conversie. Een website is -zoals je vast wel eens eerder gehoord hebt- nooit af.

Back To Top