Skip to content

3 redenen om voor cloud telefonie te kiezen

2 minuten

Steeds meer bedrijven stappen over op cloud-telefoonsystemen. Hierdoor is een eigen telefooncentrale niet meer nodig. Alle verbindingen lopen nu via het internet. Zo zijn medewerkers altijd goed bereikbaar. Zowel via de vaste lijn als met een mobiel nummer.

Dit maakt flexibel werken eenvoudiger. Voordelen in overvloed dus. Toch is nog niet elk bedrijf op de hoogte van deze functionaliteiten en wat het hen te bieden heeft binnen hun eigen organisatie. In dit artikel behandelen we de drie belangrijkste redenen om voor telefonie cloud te kiezen.

1. Hoge flexibiliteit

De allerbelangrijkste reden om voor telefonie via de cloud te kiezen is de verhoogde flexibiliteit ervan. Dit biedt vooral veel voordelen voor het implementeren van het nieuwe werken. Medewerkers kunnen dankzij cloud-telefonie immers vanaf elke werkplek actief zijn. Of dit nu thuis is of onderweg. Bovendien is het ook een stuk gemakkelijker om op te schalen binnen het bedrijf en uiteindelijk meer klanten te trekken. Je kunt via de cloud eenvoudig nieuwe gebruikers toevoegen of juist verwijderen. Daarnaast beheer je zelf de telefooncentrale. Jij bepaalt welke functionaliteiten nodig zijn om de bereikbaarheid van het bedrijf te waarborgen. Zo pas je de telefooncentrale geheel naar eigen wens aan en zorg je voor de beste bereikbaarheid van jouw team.

2. Goedkoper

Als ondernemer ben je constant zoekende naar manieren om te besparen. Dit mag echter geen afbreuk doen aan de kwaliteit van het bedrijf. Daarom is het belangrijk om te kijken naar oplossingen die het werk eenvoudiger én voordeliger maken. Betere bereikbaarheid via de cloud biedt dan de oplossing. Zo kunnen de belkosten flink verlaagd worden. Alle telefoongesprekken verlopen nu immers via het internet. De belkosten zijn dan beduidend lager dan bij traditionele telefooncentrales. Dat geldt overigens ook voor de installatie en het eventuele onderhoud.

Wist je dat je veel telefoongesprekken binnen Nederland en Europa zelfs geheel onbeperkt kunnen worden gevoerd? Dat levert dus een aanzienlijke besparing op voor de vaste lasten van het bedrijf. Overigens bepaal jij of onbeperkt bellen noodzakelijk is. Je past de telefooncentrale dus aan op de behoeften van de medewerkers en het bedrijf. Ga hier ook zeker over in gesprek met de medewerkers. Zo weet je precies wat nodig is om de beste ervaring voor zowel het team als de klant te bieden.

3. Verbeterde klantenservice

Het is tegenwoordig steeds lastiger om de concurrentie de baas te blijven. Bedrijven doen er alles aan om boven elkaar uit te stijgen. Dit maakt dat je je vooral moet focussen op de klantervaring. Wat kan jouw bedrijf bieden ten opzichte van andere bedrijven? Een goede klantenservice is hier belangrijk onderdeel van.

Het is belangrijk dat je de klant op de juiste manier weet te benaderen en dat ze jou ook goed kunnen benaderen. Goede bereikbaarheid en kortere wachtlijsten zijn dan ook essentieel om een betere klantervaring te bieden. Het is belangrijk dat (potentiële) klanten snel contact kunnen leggen met jouw bedrijf. Als de telefooncentrale via de cloud wordt geregeld, beheer jij zelf de functionaliteiten die hiervoor nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een efficiënt keuzemenu, het gebruik van belgroepen, ruimere openingstijden, maar ook de mogelijkheid om zelf de wachtrij in beheer te houden en hierdoor de wachttijden te verkorten.

Back To Top