Skip to content

Efficiënt blijven werken binnen jouw bedrijf

2 minuten

Je organisatie is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Groei binnen een organisatie neemt echter ook uitdagingen met zich mee. Zo heb je misschien veel nieuwe werknemers mogen aannemen of je hebt verschillende nieuwe onderdelen aan je dienstverlening toegevoegd. Om te zorgen dat je organisatie de dienstverlening optimaal kan blijven uitvoeren is het goed om te kijken hoe je met elkaar efficiënt kan werken ondanks dat er meer medewerkers zijn bijgekomen en de dienstverlening is uitgebreid. Eén aspect hiervan is het netjes op orde houden van de boekhouding. Als je dit maandelijks goed bijhoudt heb je aan het eind van het jaar weinig werk aan je belastingaangifte. Een programma dat hier veel wordt gebruikt is natuurlijk Excel. Dit programma heeft vaak veel meer mogelijkheden dan mensen weten, en daarom is het aan te raden om iedereen die hiermee gaat werken binnen je bedrijf een Excel cursus te laten volgen zodat het programma optimaal ingezet kan worden.

Medewerkerstevredenheid

Ook voor andere it systemen die binnen je organisatie worden gebruikt is het handig om regelmatig trainingen te blijven volgen, bijvoorbeeld via Master it. Trainingen zijn lang niet alleen geschikt voor beginners. Vaak heb je trainingen op beginners, gemiddeld en gevorderd niveau dus je medewerkers kunnen zichzelf altijd blijven ontwikkelen. Een andere valkuil waar je in kan stappen als je organisatie snel groeit, is dat je zelf niet meer zo goed weet wat er op de werkvloer speelt. Dit kan zorgen voor wrijving of dat mensen weten bijvoorbeeld niet precies wat ze moeten doen en waar ze met hun vragen terecht kunnen. Dit komt de kwaliteit niet ten goede en het efficiënt werken ook niet want het kost veel tijd. In dat geval is het tijd om bepaalde werkzaamheden uit te besteden door bijvoorbeeld een HR medewerker aan te nemen.

Hybride werken

Veel organisaties werken tegenwoordig hybride. Jij als ondernemer zal gewend zijn om je laptop overal mee naartoe te nemen zodat je kan werken waar en wanneer je maar wil. Inmiddels is het voor medewerkers binnen een organisatie ook gebruikelijk om bijvoorbeeld thuis, op kantoor of in de trein te kunnen werken. Dit is handig omdat men dan niet meer aan één plek verbonden is om te kunnen werken en bijvoorbeeld de spits in de file kan vermijden. Het is daarom een goed idee om als ondernemer te investeren in goede hardware en software systemen zodat het voor iedereen op ieder moment mogelijk is om te kunnen werken. Niet alleen stel je je medewerkers hiermee tevreden, het is ook zeer efficiënt. Het is een flinke investering, maar dit gaat zich zeker uitbetalen.

Vaste contactmomenten

Zorg ervoor dat je vaste contactmomenten creëert met de mensen met wie je direct samenwerkt en plan deze ook in de agenda’s. Laat de agenda vervolgens leidend zijn en wijk hier niet vanaf. Zorg dat dit binnen jouw organisatie ook de standaard wordt. Op deze manier weet je zeker dat je met elkaar in contact blijft en dat je niet allemaal een eigen koers gaat varen. Je weet wat er speelt binnen de teams en bij je collega’s en dit zorgt voor een efficiënt werkproces.

Back To Top