Skip to content

Waar moet een goed e-mailhostingbedrijf aan voldoen?

3 minuten

De eerste e-mail ooit werd in 1971 verzonden. Het is bijzonder dat de mail tegenwoordig nog steeds zoveel wordt gebruikt. Er zijn namelijk veel alternatieve communicatiemogelijkheden, maar toch blijft de mail voor particulieren en bedrijven een interessant communicatiemiddel.

Veel bedrijven zijn afhankelijk van een goed e-mailprogramma en om die reden is het ook belangrijk dat alles goed werkt. Daarnaast heb je natuurlijk nog meer eisen. Maar wat zijn dan de belangrijkste aspecten van een goede e-mail hosting?

Een goede spamfilter

Als particulier heb je al baat bij een goede spamfilter. Het is namelijk irritant wanneer vervelende mails tussen je normale mails komen. Het is frustrerend en tegelijkertijd is het niet leuk om met al die spam geconfronteerd te worden. Maar zeker voor bedrijven is het belangrijk om een goede spamfilter te hebben.

In een bedrijf werken meerdere mensen immers met een IT-systeem. Als iemand van je medewerkers op een verkeerde link klikt, dan kun je als bedrijf al snel in de problemen komen. Met een goede spamfilter zorg je ervoor dat je domein niet op een blacklist komt te staan. Zoek dus ook naar een email hosting met een goede spamfilter. Wat dat betreft kan mijn.host veel voor je betekenen.

Aanvullende functies

Het is ook handig om gebruik te maken van aanvullende functies. Het is bijvoorbeeld fijn wanneer je mails kunt synchroniseren. Ook is het fijn wanneer je via de host agenda’s kunt beheren. Om die reden is het altijd belangrijk om te onderzoeken welke e-mailhosting aanvullende functies heeft en welke je nodig hebt.

Milieuvriendelijk

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat het sturen van mails niet slecht is voor het milieu. Een mail wordt immers niet geprint, dus waarom zou het dan slecht zijn? Welnu, bij het versturen van mails wordt natuurlijk data opgeslagen. In Groningen heb je bijvoorbeeld een groot Google-datacenter staan. Daar worden heel veel mails in opgeslagen. Een datacenter moet echter gekoeld worden en daarvoor wordt veel energie gebruikt. Om die reden zijn er tegenwoordig ook veel hostingproviders die groene hosting aanbieden. Dergelijke hostingpakketten draaien op 100% hernieuwbare energie. Als je dus bij wilt dragen aan een beter klimaat, dan is het verstandig om voor een groen hostingpakket te kiezen.

Veiligheid

Uiteraard speelt de veiligheid bij mailen ook een belangrijke rol. Dit geldt zeker voor bedrijven die een zakelijk hostingpakket aanschaffen. Natuurlijk zijn er veel gratis providers te vinden, maar het nadeel is dat de veiligheid dan vaak krakkemikkig is. Als bedrijf is het echter om meerdere redenen belangrijk om voor een veilige hosting te gaan.

In de eerste plaats geeft het je een gerust gevoel. Je wilt je immers niet ongerust maken over de veiligheid. Daarnaast ben je als bedrijf ook wettelijk verplicht om je data te beveiligen. Bij een eventueel datalek door een hack, ben je als ondernemer immers niet alleen zelf de dupe. Ook andere bedrijven en particulieren hebben wellicht betrouwbare gegevens bij je opgeslagen.

De Europese Unie heeft om die reden strenge regelgeving. Als je dan te maken krijgt met een datalek, dan heb je al snel grote problemen en misschien krijg je dan ook nog een flinke boete. Daarnaast is veiligheid ook belangrijk voor de reputatie van je onderneming. Word je gehackt en komt er allemaal betrouwbare informatie vrij? Dan zullen klanten minder snel geneigd zijn om opnieuw zaken met je te doen.

Dagelijks back-ups

Het ligt misschien voor de hand, maar een goede e-mailhosting zorgt ook voor dagelijkse back-ups. Als ondernemer krijg je dagelijks ongetwijfeld veel mails binnen. Sommige bestanden die je nodig hebt, kunnen dan per ongeluk worden gewist. Je computer kan ook kapot gaan en daarnaast kun je nog te maken krijgen met virussen en verscheidene andere problemen. Om die reden is het handig om voor een provider te gaan die dagelijks back-ups van je mails maakt.

Scherpe tarieven

Je wilt uiteraard ook niet te veel geld uitgeven aan hosting. Als ondernemer zit je immers gebonden aan een beperkt budget en je hebt vast nog veel meer maandelijkse lasten. Je moet immers ook geld investeren in bedrijfsmiddelen en de marketing van je bedrijf. Ga daarom voor een e-mailhosting met scherpe tarieven, maar vergeet ook niet om naar de kwaliteit te kijken. Goedkoop kan immers ook duurkoop zijn. Gelukkig zijn er veel hostingbedrijven die een uitstekende service tegen scherpe tarieven bieden.

Conclusie

Als ondernemer is het belangrijk om een goede e-mailhosting te hebben. Je hebt veel bedrijven die gratis hosting aanbieden, maar als ondernemer is het verstandig om ook te profiteren van de aanvullende betaalde diensten van een goed hostingbedrijf.

In dit artikel zijn we dieper ingegaan op de belangrijkste voorwaarden van een goed hostingbedrijf. In de eerste plaats moet de veiligheid centraal staan, want zo kun je problemen voorkomen. Een goede spamfilter draagt bovendien bij aan de continuïteit van een bedrijf. En je wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven aan de hosting.

Back To Top